Hvad er de optimale juniorseng mål?

Hvilke juniorseng mål skal du kigge efter, når du skal købe en juniorseng til dit første barn? Sengene kommer jo gerne i forskellige størrelse, og der nævnes ofte størrelser på 140 og 160 – hvad det så en betyder!

Når du overvejer, hvilke juniorseng mål, der er de bedste for dit barn, så er der også flere faktorer at holde sig for øje. Senge til børn kommer nemlig i flere størrelser, og du bør derfor overveje budgettet, den eksisterende indretning af børneværelset, hvor stort barnet er, og hvor længe sengen skal bruges til. Samtidig skal komforten være i orden, og ikke mindst sikkerheden!

juniorseng mål

Der er nogle senge, der er beregnet specielt til de mindre børn som for eksempel helt små børn, der skal skifte fra en barneseng til en større seng for første gang. Derudover så er der juniorsenge med fantasifulde temaer og som er for små til voksne, og endelig er der rigtige senge, som barnet vil kunne vokse i,

De korrekte juniorseng mål for jer

De mest gængse juniorseng mål, som du vil se, når du shopper juniorsenge, er på 70 cm x 160 cm og den lidt kortere juniorseng med målene 70 cm x 140 cm. En anden type populær juniorseng måler 70 x 200 cm og giver derved en del mere plads, hvilket er en fordel for især de større børn.

Så hvilke juniorseng mål skal du gå efter? Skal det være en større træseng, der vil holde gennem hele din lille søns eller datters barndom? Eller skal det være en lille juniorseng med mindre juniorseng mål, der er den perfekte størrelse til dit barn lige nu, men hvor du bliver nødt til at købe en større seng senere?

Hvilket valg, der er det rigtige for dig, handler dybest set om dine præferencer. Nogle forældre foretrækker, at deres lille barn sover i en mindre seng til at begynde med, hvor der er lavere til jorden og god afskærmning. Når dit barn når de første årgange i skolealderen, vil han eller hun typisk kunne sove i en seng i voksenstørrelse uden de store problemer problemer, hvis I foretrækker en rigtig seng til at begynde med.

juniorseng mål

For mange giver det mening at købe en lidt større seng, som barnet også kan vokse i. Dette kunne være en juniorseng med en længde på 160 cm. For andre kan en seng på 140 cm være det rigtige valg, især hvis sengen har et sjovt og sødt motiv. Som udgangspunkt skal du også regne med, at sengen bliver mere komfortabel at ligge i, når der er tilstrækkeligt med fri plads. Dit barn børn således have mindst 20 cm ekstra liggeplads i forhold til barnets højde.

Prisen er en anden faktor at overveje. Typisk skal du nemlig udover at købe sengen også betale ekstra for madrasser, juniorsengetøj i form af dyner og hovedpuder, foruden sengelinned som dynebetræk og lagener. Disse ting er helt uundværlige til juniorsengen.

En juniorseng 160 er til at vokse i

En “juniorseng 160” er det gængse udtræk for en juniorseng med en længde på 160 cm. For mange forældre er dette en god løsning, da sengen stadigvæk er lille nok til at være en juniorseng, men også stor nok til, at barnet kan vokse i sengen. Derved slipper I for at skulle ud og købe en ny seng efter blot et par år. For mange er en juniorseng 160 derfor den optimale løsning, fordi den vil kunne bruges i længere tid af barnet.

juniorseng 160

Derudover er sengen lige en anelse større end den anden gængse type af juniorseng, som har en standardlængde på 140 cm. At juniorsengen med længden 160 cm er lidt større gør også, at der er plads til flere sovedyr i sengen!

En juniorseng 160 kommer også i et væld af forskellige designs og farver, samt med mange forskelle, sjove og søde temaer. Det er således muligt at få en juniorseng 160 udformet som både smart racerbil eller brandbil. Sengene kommer også i designs, hvor sengen er udformet som et hus eller endda et slot. Juniorsenge med længden 160 cm kan også fås som halvhøje senge.

Sengerammerne til denne størrelse af juniorseng fremstilles af både plastik, træ og metal, og kan fås i et væld af forskellige farver. Derved er der altid en juniorseng 160, der passer til lige netop jeres børneværelse.

Måler din juniorseng 140 cm er dette også godt

En “juniorseng 140” eller en juniorseng, som har længden 140 cm, kan være at foretrække fremfor en større seng. Godt nok er der mindre plads for dit barn til at vokse i, men jeres juniorseng 140 kan være den ideelle løsning, hvis I har forelsket jer i en seng, der har et særligt design eller tema i denne længde. Sengen er samtidig lidt kortere og kan derfor være et godt valg, hvis et kniber med pladsen derhjemme.

juniorseng 140

Hvis man kun regner med at bruge juniorsengen indtil barnet har nået 5-6 års alderen, fordi du forventer at få endnu et barn, der skal arve sengen, så kan det også være en rigtig god ide med en seng i denne længde. Dette er nemlig en god måde at få mere ud af en juniorseng på 140 cm i længden på.

Desuden kan du regne med, at dit første barn er blevet stort nok til selv at ville være med til at bestemme, hvilken seng han eller hun vil sove i, når det har vokset sig fra 140 cm juniorsengen. Dermed er du ikke i fare for, at sengen bliver for lille og for hurtigt!

En juniorseng 140 kommer også i et væld af forskellige designs og farver, ligesom den lidt større model, der måler 160 cm. Du kan således også vælge juniorsengen på 140 cm som en halvhøj seng med både rutschebane og trappestige, eller du kan få den udformet som en smart bil eller endda et slot. Hvis dit barn er fascineret af Hello Kitty eller Frozen, så vil du også kunne få en smart juniorseng med disse søde motiver!