Sådan finder du det rigtige juniorseng sengetøj og sengelinned

Det juniorseng sengetøj og sengelinned, som du vælger at købe til juniorsengen, bestemmer i høj grad, hvordan børneværelset kommer til at se ud. Sengen er trods alt det største møbel i ethvert børneværelse, og derfor har farven og mønsteret på det valgte juniorseng sengetøj stor betydning for, hvordan værelset ser ud.

juniorseng sengetøj

Eftersom juniorsengen jo er midtpunktet og det vigtigste møbel i de fleste børneværelser, så giver juniorsengens sengetøj og sengelinned mange muligheder for at sprøjte en del farver og sjov ind i rummet.

Nu om stunder er det muligt at få et hav af forskellige mønstre og motiver på sengetøjet. Motiver af dinosaurer og biler i mange farver og på en lyseblå eller hvid baggrund er altid populært hos små drenge. Ligeledes er prinsessemotiver altid et hit hos pigerne. Hvis du ikke ønsker at have sengelinned i denne stil, så kan du også købe mere traditionelt sengelinned med mere neutrale mønstre så som striber eller tern.

Hvor designet på sengelinned og sengetøj til juniorsengen bestemt er vigtigt, så er det mindst ligeså vigtigt, at dit barns juniorseng sengetøj også fungerer godt. Sengetøjet til juniorsengen og dit barn skal være både blødt og holdbart nok til at kunne modstå alle turene gennem vaskemaskinen over de næste mange år.

Hvad skal du være opmærksom på ved dit juniorseng sengetøj?

Det juniorseng sengetøj, som du køber til dit barn, skal først og fremmest være komfortabelt og sikkert. Således bør dyner og sengelinned være fremstillet af naturligt, ikke-allergifremkaldende bomuld. Dynen og hovedpuden bør ligeledes være fyldt med allergivenligt materiale som dun. Dit barns juniorseng sengetøj bør være let, åndbart og vaskbart. Du kan overveje at kigge efter sengelinned i økologisk bomuld også.

juniorseng sengetøj

Når du lægger et rent lagen over sengen, eller når dit barn har sovet, så er det en god ide at være opmærksom på, at lagenet stadig slutter helt tæt til sengen. Her bør du være opmærksom på, at lagenet ikke folder, da tykke folder kan være ubehagelige at sove på for dit lille barn. Her kan det være særligt godt at bruge elastiske stræklagener, fordi denne type af lagen altid slutter helt tæt til madrassen underneden.

Når du skal købe juniorseng sengetøj, så skal du være opmærksom på størrelsen af dynen, lagenet og sengebetrækket. Sengebetrækket skal som udgangspunkt have størrelsen 100 cm x 140 cm, og hovedpudebetrækket skal have målene 40 cm x 45 cm eller lignende. Lagenet til juniorsengen skal også passe til sengen! Derfor skal du være opmærksom på, om dit barns juniorseng har målene 70 x 140, 70 x 160 eller 90 x 200 og så vælge et lagen i den passende størrelse.

Juniorseng sengetøj med spændende mønstre til dit barn

Juniorseng sengetøj kommer typisk fremstillet med mange forskellige og fantasifulde mønstre. De fleste små piger er meget glade for alle nuancer af lyserød. Et valg af motiver eller mønstre med lyserøde blomster, eventyrmotiver og prinsesser, er ikke noget dårligt valg! For at opnå en rigtig moderne stil i børneværelset, så kan du altid prøve at sætte dit barns sengelinned sammen således, at sengelinnedets lyserøde farver går sammen med klar rød og æblegrøn.

juniorseng sengetøj

Hvis du har en lille dreng, så kan du være sikker på, at han vil elske dynebetræk og lagener med motiver af biler, dinosaurer, eller nogle seje og søde dyr. Her vil du også altid kunne eksperimentere med sengetøjets farver således, at lagenet er stærkt blåt og resten af sengelinnedet har røde, blå eller grønne nuancer og motiver.

Du kan også få sengetøj med mere traditionelle motiver på så som striber og runde pletter. Denne type af sengetøj kommer i mange forskellige farver. Sengetøj og sengelinned med disse mønstre vil altid passe godt ind i ethvert børneværelse, i både det moderne indrettede hjem såvel som det mere traditionelt indrettede hjem.